Alslev anlægsoversigt

Sammenfatning Alslev sogn (2007-2018)

Varde Kommunen har ikke brugt anlægskroner på byforskønnelse i Alslev siden 2007. Faktisk ligger Alslev helt i top – blandt de byer, hvor der er investeret mindst i Varde Kommune. Med lidt god vilje kan man definere renoveringen af Alslev Medborgerhus under byforskønnelse, men ellers er det primært udstykninger, som der er investeret penge i. Kommunen har naturlivis en indtægt på salg af jorden, men de ender i en anden kasse. Indenfor området kerneydelser (og husk, man kan ikke sammenligne kerneydelser fra by til by), har man primært investeret i en udvidelse af børnehaven Hedevang. I 2019 er der investeret i en renovering af hallen, men disse tal kommer først i 2020. Så altså kr. 0,- til byforskønnelse i Alslev pr. borger og kr. 4.518,- pr. borger i Varde by til byforskønnelse i samme periode.

Forskellen på Alslev og Varde er, at i Varde er det kommunen, der tager initiativ til byforskønnelse – Alslev må selv tage initiativet og selv finde pengene. Vel er der puljen til udviklingsplaner, men 3 millioner rækker altså ikke langt til alle byer i Varde Kommune. Derfor ønsker Lokallisten, at hvert sogn tildeles et årligt beløb svarende til befolkningstallet til udvikling af byen. I praksis skal det ske via Udviklingsrådene, såfremt de repræsenterer alle foreninger, men det er naturligvis de enkelte byer, der skal finde ud af, hvad der står øverst på ønskesedlen. Varde Udviklingsråd skal også have en udviklingsplan, hvilket de ikke har i dag, og de skal også selv skaffe og søge midler, som andre byer i kommunen.

Her kan du se, hvor mange anlægskroner, der er anvendt i sognet sammenlignet med, hvad der er brugt i Varde sogn. Beløbene er i tusinde kroner per indbygger fordelt på fire  de hovedområder.

 

Område Byudvikling Byforskønnelse Kerneydelser Større fælles
Alslev 2.828 736 112 0
Varde 6.251 4.953 12.966 0

Edit Table

 

Her kan du se anlægsomkostningerne for sognet fordelt på alle omkostninger. Disse er vist i kr. per indbygger.
Share This