Havde jeg dengang vidst, hvad jeg ved i dag, havde jeg aldrig stemt ja til vindmøller på land op af borgere.

Processen op til afstemningen i 2013 var utrolig professionel.

Det firma, der ville have opstillet vindmøller i området, gennemgik – for hele byrådet – hvad vindmøllerne ville betyde for borgerne i området.

Der blev blandt andet gennemgået økonomien både for de borgere, der ville sælge deres jord, de borgerne, der ville blive tilbudt at kunne købe en andel af møllerne, og sidst men ikke mindst ville møllerne kunne give et afkast til det pågældende lokalområde.

På mødet både med firmaet og i kommunalt regi – spurgte vi ind til, om vindmøllerne ville have skadelige virkninger for naboerne og beboere i området. Svaret var dengang nej – også mht. mængden af skyggekast.

I dag må jeg erkende, at parameteren mht. sundhed er endnu mere klarlagt – og der er og var – mere skyggekast end det foreskrevne og det, vi fik lagt på bordet dengang.  Fakta er også, at vindmøller kan have indflydelse på hjerterytme m.v.

Om vi bevidst blev ført bag lyset tilbage i 2013 – jeg fristes til at sige ja. MEN omvendt kunne jeg jo bare have stemt nej. Sundhedsområdet var delvis belyst dengang og mængden, vi fik af mails m.v. omkring dette var voldsom – og derfor fortryder jeg også, at jeg stemte for vindmølleplanen dengang.

Læserbrev i Jyske Vestkysten skrevet af Tom Arnt Thorup

Share This